Sladké řezy z internetu II.
Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžíce kakaa, 1/4 hrnku oleje, mléko dle potřeby (cca 1 1/2 hrnku)...použila jsme poloviční dávku (podle velikosti formy). Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.
Zdobení hvězdiček: Vykrajovátko obkreslit na silnější ubrousek a vystřihnout potřebný počet kusů. Přiložit na vychladlý perník a pocukrovat. Poté ubrousek opatrně sundat tak, abychom nesklepali cukr z ubrousku na místa, která mají zůstat nepokrytá. Dozdobit libovolným způsobem.
Tmavé těsto: 30 dkg polohrubé mouky, 10 dkg másla (rozpustit), 10 dkg cukru krupice, 5 lžic studené vody, 1 vejce, 3 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva. Vypracovat těsto a rukama navlhčenýma stud. vodou urovnat na vymazaný a vysypaný plech.
Druhá vrstva: 2-3 tvarohy - utřít s mlékem, cukrem a žloutkem (jako nádivku), popř. přidat rozinky a natřít na tmavé těsto (já dala 2 tvarohy+1 vanilkový cukr,
Těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1/3 hrnku oleje, 2 PL kakaa, 2 vejce,
Tvarohové těsto: 10 PL bílého jogurtu,
Na malý plech.
Těsto: 2 vejce,
Po vychladnutí potřít krémem: 1/2 balíčku pudinku svařit ve 125 ml mléka oslazeného
Piškot podle receptu Ireny www.dama.cz: 6 vajec (žloutky bílky zvlášť),
Krém: 2 zakysané smetany, 1 tvaroh - ušlehat s 1 vanilkovým cukrem a
Dvoubarevná buchta z cukety s ovocem
Buchta z cukety od Fiby z www.dama.cz: 2 hrnky nastrouhané cukety, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 2 malé lžičky sody, 2 lžíce kakaa. Vše v míse smícháme a nalijeme na pekáč. (Já odebrala polovinu světlého, ještě neobarveného těsta, dala ho po lžících na plech, do druhé půlky přidala lžíci kakaa a vyplnila prázdná místa na plechu).
Krém:
Buchta z cukety od Fiby z www.dama.cz: 2 hrnky nastrouhané cukety, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 2 malé lžičky sody, 2 lžíce kakaa. Vše v míse smícháme a nalijeme na pekáč.
Krém:
Piškot podle Ireny z www.dama.cz (na malý plech): 3 vajíčka (šlehat sníh),
Krém: 1 mascarpone (250g), 1 vanilkový cukr, cca
Višňová hmota:
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžíce kakaa, 1/4 hrnku oleje, mléko dle potřeby (cca 1 1/2 hrnku).
Na vymazaný a moukou vysypaný menší plech nalijeme 1/2 těsta, proložíme piškoty slepenými marmeládou (já dávala proříznuté cukrářské) a namočenými ve vaječném likéru zředěném mlékem, navrch přijde 2. polovina těsta. Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut.
Šarlota dalmatin s nektarinkami
Piškot na roládu: Ušleháme 4 bílky, do nich pomalu zašleháme 4 žloutky, 4 lžíce cukru a nakonec zlehka 3 lžíce polohrubé mouky a 1 lžíci prosátého kakaa. Pečeme na pečicím papíru cca 10 minut na 180 stupňů. Ještě teplé zarolujeme, po vychladnutí promažeme marmeládou (já dala ananasovou) a nakrájíme na plátky. Mísu vyložíme potravinovou folií a na dno a boky naskládáme plátky rolády.
Krém: 2 šlehačky, 2 zakysané smetany, 1/2 instantního pudinku bez vaření Olé dr. Oetker, 1 vanilkový cukr,
Piškot na roládu: Ušleháme 4 bílky, do nich pomalu zašleháme 4 žloutky, 4 lžíce cukru a nakonec zlehka 4 lžíce polohrubé mouky. Pečeme na pečicím papíru cca 9 minut na 180 stupňů. Ještě teplé zarolujeme, po vychladnutí promažeme marmeládou a nakrájíme na plátky. Mísu vyložíme potravinovou folií a na dno a boky naskládáme plátky rolády.
Krém: 2 šlehačky, 2 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr,
Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding:
Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem (já dávala čerstvé jahody a bylo to vynikající)!
Těsto: 250g cukru, 150g hladké mouky, 5 vajec (žloutky, bílky zvlášť), 5 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva. Žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou mukou. Elektrická trouba cca
Náplň: 1 šlehačka, 2 zakysané smetany (čím hustější, tím lepší), kompotované ovoce dle chuti. Ušleháme šlehačku do tuha, osladíme dle chuti. Kysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník.
Želé: Šťávu z kompotu dolijeme vodou, abychom měli 3/4 litru tekutiny. Tu povaříme se 2 pudinky. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do ledničky.
Poloviční dávka podle Ireny z www.dama.cz: 3 vejce,
Šťouchaná buchta podle Lucie z Mimibazaru
Těsto: 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli. Mouku, cukr, prdopeč a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
Poleva: 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 30 dkg práškového cukru (dala jsem jen 20), 4 dkg kakaa. Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník a rozetřeme, aby se poleva dostala do všech dírek. Necháme ztuhnout. Originál receptu na www.mimibazar.cz/recept.php.
Na menší hlubší plech.
Těsto: 3 vejce (bílky, žloutky zvlášť), lžíce kakaa dosypat do
Pribináčkový krém: 400 ml mléka, vanilkový pudink, vanilkový cukr + cukr dle chuti-vše svařit. Vychladlé zašlehat do 1/2 kg tvarohu + 1 vanilkový pudink bez vaření dr Oetker Olé. Osladit dle chuti, případně zakápnout citronem. Piškot poklást broskvemi, navršit tvaroh, opět broskve a zalít čirým dortovým želé. Důkladně vychladit. K vaničkovému tvarohu bych doporučila přidat trochu želatiny, pokud je řídký.
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce cukru a 4 lžíce polohrubé mouky. Ušleháme sníh, do něj zašleháme žloutky, cukr a nakonec opatrně mouku. Do tmavé rolády vmícháme podle potřeby kakao, do ořechové ořechy...pozor na hustotu těsta...je možné ubrat malinko mouky (cca 1 lžíci). Rozetřít na pečicí papír na plech a péct cca 10 minut na 200 stupňů.
Po upečení srolovat a nechat vychladnout. Po vychladnutí promažeme libovolným krémem, marmeládou, šlehačkou, je možné proházet ovocem nebo doprostřed rolády zarolovat banán.
Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou
Dávka pro dortovou formu.
Těsto: 1 velké vejce, půl hrnku cukru krupice, čtvrt hrnku oleje, půl hrnku mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce kakaa, půlka prášku do pečiva. Ušlehat a upéct ve vymazané dortové formě, po vychladnutí proříznout.
Pudinková šlehačka: půl šlehačky, půl Smetafixu (ztužovač), půl instantího vanilkového pudinku Olé (dr. Oetker), 100 ml mléka. Vše ušlehat do hustého krému, kterým promažeme korpus.
Pařížský krém: Den předem svařit 1 šlehačku a 1 ledové kaštany (nebo 1 šlehačku+
Kakaové piškotové těsto z 5 vajec. Vyšlehám z 5 bílku v míse sníh, s 5 lžícemi cukru krupice a špetkou soli, přidám 5 žloutku a zašlehám ještě 4 lžíce horké vody. Přidám olej, 7 lžic polohr.mouky s práškem do pečiva a kakaem.
Náplň: 2 pomazánkové másla, 3 vanilkové cukry, 2 lžíce moučkové cukru, 1 tvaroh, 1 ušlehaná šlehačka.
Postup: Na upečené piškotové těsto jsem natřela kousek náplně, rozložila jsem nakrájené banány, natřela zase náplň. Uvařila jsem
Buchta s tvarohovým krémem ala polokoule od Ireny
Piškotová polokoule od Ireny z www.dama.cz.
Piškot: 6 vajíček (šlehat sníh),
Krém: 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinky,
Další: Krabička mraženého lesního ovoce, kakao na posypání. Piškot je jasný, pekla jsem na
(Podle ivankydav82 z www.dama.cz)
Těsto: 2 vejce,4lžíce oleje,70g cukr,10g kakaa,125 ml mléka nebo kefíru,100g polohrubé mouky,půl prášku do pečiva - vše smíchat a nalít na plech(lepší menší než ten veliký) a upéct při
Nádivka: 2 zakysané smetany,1 tvaroh,1 vejce,půl prášku do pečiva,30g cukru, 3lžíce škrobu-smíchat a natřít- je potřeba přisladit!
Medovník a roláda s karamelovým krémem a šlehačkou
Roláda:4 vejce, 4 lžíce cukru a 4 lžíce polohrubé mouky. Ušleháme sníh, do něj zašleháme žloutky, cukr a nakonec opatrně mouku. Do tmavé rolády vmícháme podle potřeby kakao, do ořechové ořechy...pozor na hustotu těsta...je možné ubrat malinko mouky (cca 1 lžíci). Rozetřít na pečicí papír na plech a péct cca 8-10 minut na 200 stupňů. Po upečení srolovat a nechat vychladnout. Po vychladnutí promažeme libovolným krémem, marmeládou, šlehačkou, je možné proházet ovocem.
Rychlý medovník: Koupené medové pláty prokapeme kávou s rumem, okraj ořízneme, rozdrobíme a smícháme s nastrouhanými ořechy. Později použijeme na posyp. Pláty promažeme karamelovým krémem: 1 salko vaříme v uzavřené plechovce ve vodě cca 2 hodiny. Po vychladnutí zašleháme do 1 másla + 1 vanilkový cukr.
Těsto: 500g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 1vanilkový cukr, 200g cukru krupice, 2vejce, 1/2Hery, 50g sádla, 1tvaroh, 3lžíce rumu, 120g rozinek, 120g ořechů (sekaných na hrubo). Zpracujeme těsto na vále, uděláme dva válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 stupňů), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení potřít máslem a obalit v cukru s vanilkou. Zabalit do alobalu (po vychladnutí) a uložit v chladnu (spíž, spodek ledničky). Péct 3-4 týdny dopředu!!! Zdroj: www.dama.cz .
Tip od papagaji z www.dama.cz: Aby byla štola krásná zvrchu, smíchá se sníh z bílků s moučk.cukrem a nechá ze na 5-10minut zapéct na skoro hotové štole-POZOR AŤ NEZHNĚDNE!!!
Trubičky: 350g hladké mouky, 150g cukru, 180g másla, 70g ořechů, 1 celé vejce+1 žloutek - do tmavých 1 lžíce kakaa (já si vždy těsto rozdělím na 2 poloviny...tmavé namáčím celé, světlé jen špičky).
Náplň: 200g másla, 200g cukru, 150g kokosu rum (na obrázku je ale pudinkový krém).
Košíčky: 50 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 20 dkg cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, citronová kůra a trocha šťávy.
Pudinkový krém: 1 vanilk. pudink jsem svařila ve 200 ml mléka...po vychladnutí zašlehala do másla a dle chuti osladila a zakápla rumem. Ozdobit ovocem a zalít želatinou. Jako cukroví dělám košíčky tak, že dám na dno marmeládu, na to krém, který dávám do vosích hnízd, na to čepičku z těsta na vosí hnízda a zalít čokoládou.
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžíce kakaa, 1/4 hrnku oleje, mléko dle potřeby (cca 1 1/2 hrnku).
Perník je možné ozdobit také ještě před pečením tvarohem tvaroh smíchaný s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a mlékem.
Těsto: 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku, 1 vejce, 2 lžíce tmavého kakaa, 1 skořicový cukr, 1 hrnek cukru, 3 hrnky hladké mouky, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 čokoládový puding, 1 lžíce marmelády, 3 lžíce rumu.
Originál receptu na domacipekarny.dama.cz/recept.php